Programi konjeniške šole

Konjeniška šola, katere vodja je trener konjeništva Aleš Kučer, izvaja programe s katerimi lahko jahači pridobijo tudi potrdila Konjeniške zveze Slovenije o znanju jahanja. Programi, ki se izvajajo v sklopu konjeniške šole so začetni in nadaljevalni tečaj jahanja, šola jahanja, nadaljevalna šola in tekmovalna skupina. Poleg naštetega pa organiziramo tudi rojstne dneve in poletne konjeniške tabore. Prav tako pa se lahko pri nas dogovorite za individualno uro jahanja.

 

 

 

ZAČETNI TEČAJ JAHANJA

Začetni tečaj jahanja je namenjen vsem, ki se želijo naučiti osnov jahanja. Tečajniki vzpostavijo prvi stik s konjem. Naučijo se pripraviti konja na jahanje (čiščenje, sedlanje, uzdanje). Jahači jahajo v koraku in kasu. Začetni tečaj jahanja poteka 3 tedne, 2 krat tedensko po 2 uri. Namenjen je tako otrokom kot tudi odraslim, saj imamo ponije namenjene otrokom in konje za odrasle. Tečaj poteka v vsakem vremenu, saj imamo pokrito jahalnico.

Cena? 190 €

Kdaj se lahko priključim? Za vse informacije glede prostih terminov je na voljo trener Aleš Kučer, 041 710 846

Kaj pa če se imam pri vas res super in želim z jahanjem nadaljevati? Takoj po začetnem tečaju, nadaljujemo z nadaljevalnim tečajem, kjer nadgradimo znanja pridobljena v začetnem tečaju. 

Ali dobim za dobro jahanje v začetnem tečaju kakšno nagrado ? Seveda, ampak nagrada naj ostane skrivnost.

Ali dobim za opravljen 6 urni začetni tečaj naziv JAHAČ 1? Ne še, saj so za naziv Jahač 1 potrebna znanja, ki jih jahači po 6 urah jahanja še ne pridobijo. V primeru, da te zanima kdaj “si lahko prijahaš” naziv Jahač 1, klikni na tole povezavo: JAHAČ 1 

 

 

 

NADALJEVALNI TEČAJ JAHANJA

V nadaljevalnem tečaju jahači nadgradijo znanje pridobljeno v začetnem tečaju jahanja. Naučijo se tudi galopirati in osnovnih dresurnih elementov (menjave, krogi, odstopanje, obrat v prednjem trupu) ter vodenja konja v vseh hodih. Nadaljevalni tečaj jahanja poteka 3 tedne, 2 krat tedensko po 2 uri. Namenjen je tako otrokom kot tudi odraslim, saj imamo ponije namenjene otrokom in konje za odrasle. Tečaj poteka v vsakem vremenu, saj imamo pokrito jahalnico.

Cena? 190 €

Kaj pa če se imam pri vas res super in želim z jahanjem nadaljevati? Takoj po nadaljevalnem tečaju se lahko pridružiš šoli jahanja.

Ali dobim za dobro jahanje v nadaljevalnem tečaju kakšno nagrado ? Seveda, ne le eno, ampak kar 2.

Ali dobim za opravljen 6 urni nadaljevalni tečaj naziv JAHAČ 2? Ne še, saj so za naziv Jahač 2 potrebna znanja, ki jih jahači po 12 urah jahanja (opravljenih obeh tečajih) še ne pridobijo. V primeru, da te zanima kdaj “si lahko prijahaš” naziv Jahač 2, klikni na tole povezavo: JAHAČ 2

 

 

 

ŠOLA JAHANJA

V šolo jahanja se jahači priključijo po opravljenem začetnem in nadaljevalnem tečaju jahanja. V sklopu šole jahanja nadgrajujemo znanje pridobljeno v obeh tečajih in se pripravljamo za naziv Jahač 1 in Jahač 2 Konjeniške zveze Slovenije. Šola jahanja je namenjena tako otrokom kot rekreativnim jahačem, ki se želijo v prijetni družbi konj sprostiti v popoldanskih urah. Vpisi potekajo preko celega leta, priključijo se lahko tudi jahači, ki začetnega in nadaljevalnega tečaja niso opravljali pri nas, ampak imajo ustrezno znanje za priključitev k šolski skupini.

 

 

 

NADALJEVALNA ŠOLA JAHANJA

V nadaljevalni šoli jahanja se jahači pripravljajo na tekmovalno licenco v preskakovanju ovir.

 

 

 

TEKMOVALNA SKUPINA

Jahačem, ki so pridobili tekmovalno licenco omogočamo, da se lahko tekem v preskakovanju zaprek nivoja A, udeležijo s tekmovalnimi šolski konji.

 

 

JAHANJE ZA NAJMLAJŠE

V Konjeniškem klubu Celje nudimo tudi jahanje za najmlajše 😀

Vabimo vse otroke stare med 2 in 5 let, ki želite prvič sesti na konjička, da se nam pridružite. Pričakuje vas ponica Brita, ki obožuje otroke, božanje in priboljške.

Jahanje ponice poteka po predhodnem dogovoru, in sicer vsak popoldan od ponedeljka do petka po 16.00 uri in v soboto dopoldan.

Potek druženja z Brito: Starši otroke pripeljete ob dogovorjeni uri, nato Brito skupaj očistimo in pocrkljamo, na njen hrbet položimo sedlo in že smo pripravljeni za jahanje. Jahamo v koraku. Po jahanju pa Brito še pasemo na travniku ali pa jo odpeljemo na pašnik.

Cena druženja z Brito je 20 €.

Druženje traja 45 min (30 min jahanja).

KONTAKT: Aleš Kučer, trener jahanja – 041 710 846, skonji.si@gmail.com

 

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE

Poleg programov, ki jih izvajamo, lahko v družbi naših konjev in ponijev praznujete tudi rojstni dan.

 

 

Kdaj? V nedeljo ob 10.00.

Kako dolgo rojstni dan običajno traja? Rojstni dan traja približno 2,5 ure (2 uri jahalni del, pol ure za pogostitev).

Kaj ponujamo?

V naši organizaciji poteka jahalni del. Otroci jahajo v dveh skupinah. Vsaka skupina je na konju 30 min. Otroci jahajo v koraku, tisti ki želijo oz. tisti, ki so dovolj stari, lahko poskusijo tudi kas. Po jahanju ponudimo prostor za pogostitev. Pogostitev poteka v organizaciji staršev.

 

 

Kaj pa v primeru slabega vremena? Rojstni dan poteka ne glede na vreme, saj imamo pokrito jahalnico.

Cena? Cena na udeleženca je 20€.

Kontakt? Aleš Kučer, trener jahanja, 041 710 846

 

 

INDIVIDUALNE URE JAHANJA

Preko celega leta pa si lahko pri nas rezervirate tudi individualno uro jahanja z izkušenim trenerjem konjeništva ali z inštruktorji jahanja.

 

 

POLETNI KONJENIŠKI TABORI

V času poletnih počitnic organiziramo poletne konjeniške tabore. Tabori potekajo v petih terminih, udeležijo pa se jih lahko otroci stari med 5 in 14 let. Starši otroke pripeljete zjutraj med 7. in 8. uro, po njih pa pridete med 15. in 16. uro. V taboru se otroci naučijo kako očistiti konja in ga pripraviti na jahanje. Udeleženci jahajo v koraku in kasu, tisti bolj izkušeni pa tudi v galopu. En dan s konji odidemo na izlet do jeza na reki Hudinji, kjer se kopamo skupaj s konji. Do prihoda staršev se igramo različne igre, kopamo konje in jih pasemo na travniku. Za hrano v času tabora je poskrbljeno (zajtrk, malica, kosilo). Zadnji dan staršem in prijateljem pokažemo kaj smo se naučili. Udeleženci poletnega konjeniškega tabora so pri vseh aktivnostih fotografirani in ob koncu tabora staršem posredujemo vse fotografije s tabora.

 

 

TERAPIJA S POMOČJO KONJA

V sklopu konjeniške šole nudimo tudi terapijo s pomočjo konja.

 

 

 

PONUDBA ZA ŠOLE

V okviru izbirnih vsebin lahko osnovnošolci in srednješolci preživijo športni dan preživijo v družbi konj.

 

 

POTRDILA KONJENIŠKE ZVEZE SLOVENIJE O ZNANJU JAHANJA

  • Jahač 1
  • Jahač 2
  • Tekmovalna licenca

 

 

MENTORSVO STROKOVNIM KADROM

Aleš Kučer je trener jahanja in tekmovalec v preskakovanju zaprek s tekmovalno licenco S Konjeniške zveze Slovenije. Slednje reference mu omogočajo mentorstvo strokovnim kadrom za inštruktorje, učitelje in trenerje jahanja.

 

 

 

DARILNI BON

Darilni bon za tečaj jahanja, individualno uro jahanja, poletni konjeniški tabor,… je vedno čudovito darilo. Bon lahko kupite in prevzamete na sedežu kluba v Škofji vasi.