Programi konjeniške šole

  Konjeniška šola, katere vodja je trener konjeništva Aleš Kučer, izvaja programe s katerimi lahko jahači pridobijo tudi potrdila Konjeniške zveze Slovenije o znanju jahanja. Programi, ki se izvajajo v sklopu konjeniške šole so začetni in nadaljevalni tečaj jahanja, šola jahanja, nadaljevalna šola in tekmovalna skupina. Poleg naštetega pa organiziramo tudi rojstne dneve in poletne konjeniške tabore. Prav tako pa se lahko pri nas dogovorite za individualno uro jahanja.

 

JAHANJE ZA NAJMLAJŠE

 

V Konjeniškem klubu Celje nudimo tudi jahanje za najmlajše 😀

Vabimo vse otroke stare med 2 in 5 let, ki želite prvič sesti na konjička, da se nam pridružite. Pričakuje vas ponica Brita, ki obožuje otroke, božanje in priboljške.

Jahanje ponice poteka po predhodnem dogovoru, in sicer vsak popoldan od ponedeljka do petka po 16.00 uri in v soboto dopoldan.

Potek druženja z Brito: Starši otroke pripeljete ob dogovorjeni uri, nato Brito skupaj očistimo in pocrkljamo, na njen hrbet položimo sedlo in že smo pripravljeni za jahanje. Jahamo v koraku. Po jahanju pa Brito še pasemo na travniku ali pa jo odpeljemo na pašnik.

Cena druženja z Brito je 10 €. Druženje traja 30min.

 

KONTAKT: Aleš Kučer, trener jahanja – 041 710 846, ales.kucer@siol.net

 

Se vidimo! 😀

Ekipa KK Celje

 

 

 

Začetni tečaj jahanja

Začetni tečaj jahanja je namenjen vsem, ki se želijo naučiti osnov jahanja. Tečajniki vzpostavijo prvi stik s konjem. Naučijo se pripraviti konja na jahanje (čiščenje, sedlanje, uzdanje). Jahači jahajo v koraku in kasu. Začetni tečaj jahanja poteka 3 tedne, 2 krat tedensko po 2 uri. Namenjen je tako otrokom kot tudi odraslim, saj imamo ponije namenjene otrokom in konje za odrasle. Tečaj poteka v vsakem vremenu, saj imamo pokrito jahalnico.

Nadaljevalni tečaj jahanja

V nadaljevalnem tečaju jahači nadgradijo znanje pridobljeno v začetnem tečaju jahanja. Naučijo se tudi galopirati in osnov vodenja konj v vseh hodih (menjave, krogi, odstopanje, obrat v prednjem trupu). Nadaljevalni tečaj jahanja poteka 5 tednov, 2 krat tedensko po 2 uri. Namenjen je tako otrokom kot tudi odraslim, saj imamo ponije namenjene otrokom in konje za odrasle. Tečaj poteka v vsakem vremenu, saj imamo pokrito jahalnico.

Šola jahanja

V šolo jahanja se jahači priključijo po opravljenem začetnem in nadaljevalnem tečaju jahanja. V sklopu šole jahanja nadgrajujemo znanje pridobljeno v obeh tečajih in se pripravljamo za naziv Jahač 1 in Jahač 2 Konjeniške zveze Slovenije. Šola jahanja je namenjena tako otrokom kot rekreativnim jahačem, ki se želijo v prijetni družbi konj sprostiti v popoldanskih urah. Vpisi potekajo preko celega leta, priključijo se lahko tudi jahači, ki začetnega in nadaljevalnega tečaja niso opravljali pri nas, ampak imajo ustrezno znanje za priključitev k šolski skupini.

Nadaljevalna šola jahanja

V nadaljevalni šoli jahanja se jahači pripravljajo na tekmovalno licenco v preskakovanju ovir.

IMG_6530

Tekmovalna skupina

Jahačem, ki so pridobili tekmovalno licenco omogočamo, da se lahko tekem v preskakovanju zaprek nivoja A, udeležijo s tekmovalnimi šolski konji.

Rojstni dnevi

Otrokom nudimo, da lahko svoj rojstni dan preživijo v družbi konj in vaditeljev. Starši otroke pripeljete ob dogovorjeni uri, nato jih prevzamemo mi. Z otroci očistimo konje in jih pripravimo na jahanje. Jahamo v koraku, tisti ki želijo pa lahko poskusijo tudi kas. Glede števila otrok smo prilagodljivi. Poleg jahanja ponujamo tudi klubski prostor oz. sobo v kateri je lahko pogostitev otrok (za pogostitev starši poskrbite sami). Rojstni dan poteka v vsakem vremenu, saj jahamo v pokriti jahalnici.

CIMG5722
CIMG6912

Poletni konjeniški tabori

V času poletnih počitnic organiziramo poletne konjeniške tabore. Tabori potekajo v šestih terminih, udeležijo pa se jih lahko otroci stari med 5 in 14 let. Starši otroke pripeljete zjutraj med 7. in 8. uro, po njih pa pridete med 15. in 16. uro. V taboru se otroci naučijo kako očistiti konja in ga pripraviti na jahanje. Udeleženci jahajo v koraku in kasu, tisti bolj izkušeni pa tudi v galopu. En dan s konji odidemo na izlet do jeza na reki Hudinji, kjer se kopamo skupaj s konji. Do prihoda staršev se igramo različne igre, kopamo konje in jih pasemo na travniku. Za hrano v času tabora je poskrbljeno (zajtrk, malica, kosilo). Zadnji dan staršem in prijateljem pokažemo kaj smo se naučili. Udeleženci poletnega konjeniškega tabora so pri vseh aktivnostih fotografirani in ob koncu tabora prejmejo CD s fotografijami.

Individualne ure

Preko celega leta pa si lahko pri nas rezervirate tudi individualno uro jahanja z izkušenim trenerjem konjeništva ali z inštuktorji jahanja.

CIMG5674

Terapija s pomočjo konja

V sklopu konjeniške šole nudimo tudi terapijo s pomočjo konja.

Ponudba za šole

V okviru izbirnih vsebin lahko osnovnošolci in srednješolci preživijo športni dan preživijo v družbi konj.

CIMG3516~2
20140905_123745-1

Potrdila KZS o znanju jahanja

  • Jahač 1
  • Jahač 2
  • Tekmovalna licenca

Mentorstvo strokovnim kadrom

Aleš Kučer je trener jahanja in tekmovalec v preskakovanju zaprek s tekmovalno licenco S Konjeniške zveze Slovenije. Slednje reference mu omogočajo mentorstvo strokovnim kadrom za inštruktorje, učitelje in trenerje jahanja.

CIMG4925